Annons

”Polisens tekniker har säkrat bevis”

Det stormade rejält runt byggherren och hockeyprofilen Percy Nilsson för drygt en vecka sedan. När glassbilen, trots tidigare klagomål, spelade sin välkända melodi på hans gata blev han rasande och konfronterade tjejen som körde.
Trelleborg • Publicerad 9 augusti 2013

Percy Nilsson hade tidigare protesterat mot glassbilens trudelutt som ljuder när bilen närmar sig ett säljstopp. Men när glassbilsföraren, i måndags kväll förra veckan, missade att hon skulle undvika att plinga på hans gata i Höllviken blev han rasande och skällde ut den unga tjejen.

Hemglass polisanmälde därefter att någon borrat hål i ett däck på bilen, men enligt polisen är gärningsmannen inte känd för dem.

Annons

– I den anmälan som upprättades på kvällen i samband med händelsen och som jag har att gå på finns ingen skäligen misstänkt. Det är massmedia som pratat med tjejen som körde glassbilen, det har inte vi gjort, säger Ann-Christine Sjöbeck, förundersökningsledare på polisen i Trelleborg, och tillägger att hon som alla andra har läst tidningen och där sett Percy Nilssons namn.

Händelsen rubriceras som skadegörelse, men Hemglass har också gjort en anmälan om olaga hot som gäller en händelse som inträffat före incidenten med borrmaskinen. I den anmälan är han däremot namngiven. Efter semestrarna väntas polisen arbeta vidare med fallet.

– Däcket är undersökt och polisens tekniker har säkrat bevis, men vad det är kan jag inte gå in på. Föraren och arbetsgivaren ska höras och efter det har vi mer att gå på. Men vi har betydligt värre ärenden som ligger och väntar, så det här ärendet är vilande för tillfället. säger Ann-Christine Sjöbeck.

Louise Löfgren
Lina Campbell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons