Annons

Polisens miss: Uppgifter om onykter skolbusschaufför stämde inte

Felaktiga uppgifter spreds av polisen under torsdagskvällen.
Vellinge • Publicerad 10 november 2023 • Uppdaterad 16 november 2023
Polisen spred felaktiga uppgifter under torsdagskvällen.
Polisen spred felaktiga uppgifter under torsdagskvällen.Foto: Bertil Ericson/TT

Under torsdagskvällen genomförde polis nykterhets- och fartkontroller på väg 101 i Västra Ingelstad. En av dem som stoppas för kontroll var en taxichaufför, som visade sig vara onykter. Taxichauffören kör ibland serviceresor, oklart för vilken uppdragsgivare, men inte under torsdagskvällen. När taxin stoppades var inga passagerare ombord.

När informationen om kontrollerna fördes vidare internt, till polisens mediecenter, uppstod missförstånd. Informationen som polisen gick ut med under torsdagskvällen var att en skolskjuts hade stoppats och att barn befunnit sig ombord, vilket TA rapporterade om. Men uppgifterna stämmer alltså inte.

Annons

– Det har blivit en kommunikationsmiss, säger Maria Jerlemar Molin, kommunpolis i Vellinge. Vi ska självklart ta det vidare och se till att det inte händer igen.

Behöver ni införa nya rutiner för att detta inte ska ske igen?

– Nej, där är vi inte än. Skulle det vara så att detta sker upprepade gånger kommer vi naturligtvis behöva se över rutiner kring vår kommunikation och vad vi publicerar, säger Maria Jerlemar Molin.

Mandus ÖrarbäckSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons