Annons

Polisen vill få in tips om mordförsöket

Någon har sett den skjutne 26-åringen vid Fågelbäcksskolan. Det tror polisen som nu ber om allmänhetens hjälp.
Trelleborg • Publicerad 18 september 2013
Foto: 

Det var på lördagseftermiddagen som en 26-årig man, som är hemmahörande i Trelleborg, hittades på ett grönområde intill skolan. Han hade blivit skjuten i benet.

– Allting tyder på att han blivit skjuten där han anträffades. Vi vill ha kontakt med någon som passerade runt den tidpunkten, säger kriminalinspektör Claes Olsson.

Annons

Iakttagelser mellan klockan 14.10 och 14.40 på lördagen är intressanta för polisen. 26-åringen hade på sig ljusa kläder och låg ner på gräset.

Polisen har fått in vissa vittnesuppgifter om händelsen, men hoppas nu att allmänheten kan hjälpa till ytterligare.

För att komma till området där 26-åringen hittades måste man passera lärarnas parkeringsplats vid skolan. Om en bil stått parkerad där är det också intressant för polisen.

– En lördag borde en eventuell bil på den parkeringsplatsen ha stått rätt ensam, säger Claes Olsson.

Uppgifter som kommit in tyder på att de som bor på Magistergatan också borde fundera på om de, under samma tidsperiod, sett något som kan vara intressant för utredningen.

– Uppgifterna pekar på att gärningsmannen rört sig mellan Hallasvängen och Magistergatan, säger Claes Olsson.

Det inträffade rubriceras fortfarande som mordförsök. Den skadade 26-åringen är inte känd av polisen sedan tidigare och enligt Claes Olsson finns i nuläget inget namn på någon tänkbar misstänkt.

– Inget tyder på att det rör sig om mer än en gärningsman. Vi har fått signalement på honom, men det är inget vi vill gå ut med nu, säger Claes Olsson.

26-åringen opererades efter skjutningen på Skånes universitetssjukhus i Malmö. Han är nu tillfrisknad och det hålls löpande förhör med honom.

Det har talats om att det finns en hotbild mot 26-åringen?

Annons

– Det kan vara så, men vi är inte där ännu i utredningen, säger Claes Olsson.

Den som tror sig ha uppgifter som kan vara intressanta ringer polisens växel på 114 14 och ber att få prata med antingen inre befäl i Ystad eller förundersökningsledare Viveka Smidvall.

Louise Löfgren
Louise Cronholm Löfgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons