Annons

Polisen varnar för väskryckare

Två cyklister utsattes under tisdagen för väskryckare. Nu uppmanar polisen till försiktighet och efterlyser vittnen.
Trelleborg • Publicerad 16 december 2004

Två kvinnliga cyklister blev under onsdag eftermiddag bestulna på sina väskor i centrala och norra Trelleborg. Båda förvarade handväskan i cykelkorgen.

En 75-årig kvinna kom cyklandes på cykelvägen vid Kung Helges väg när väskryckaren slog till klockan 16.35. En man cyklade ikapp henne och ryckte handväskan ur hennes cykelkorg. Kvinnan hann bara uppfatta att det var en man och har inte kunnat ge polisen något utförligare signalement. I väskan förvarade kvinnan plånbok, bankkort, nycklar och kontanter.

Annons

– Om någon har sett något får de gärna höra av sig till oss, säger närpolisen Åsa Persson.

En 56-årig kvinna blev väskryckarens nästa offer en dryg timme senare. Kvinnan kom cyklandes på Nygatan utanför Casablanca när en man cyklade ikapp och ryckte till sig handväskan ur cykelkorgen. Kontanter, körkort och värdehandlingar fanns i väskan.

– Det borde finnas folk som sett något i det här fallet, eftersom det hände mitt i julrushen, säger Åsa Persson.

Hon vill också uppmana folk att vara extra uppmärksamma på sina värdesaker och att inte skylta med väskan.

– Det är ju svårt att uppmana kvinnor att inte ha handväska men det gäller att ha uppsikt över väskan hela tiden, och man ska inte ha den i cykelkorgen. Om det går så är det bättre att ha den innanför jackan, säger hon.

Camilla Erkenfeldt Widestrand

0410-545 41

camilla.erkenfeldt@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons