Annons

Polisen varnar för åldringsrånare

En rånare som nästlar sig in hos äldre personer härjar i Trelleborg. I förra veckan slog mannen till två gånger på samma dag. Men utan att få med sig något byte.
Trelleborg • Publicerad 5 mars 2012

Det var i torsdags eftermiddag som mannen inom några timmar ringde på dörren hos två äldre personer på Högalidsvägen och Klörupsvägen. Vid båda tillfällena sa mannen att han kom från elbolaget och skulle inspektera elinstallationer. Väl inne i bostäderna sökte han igenom skåp och lådor men kom inte över några värdeföremål. Ingen av offren skadades fysiskt.

Enligt offrens beskrivning ska mannen vara i 40-årsåldern, 170 centimeter lång och ha mörkt hår. I båda fallen ska han haft mörka handskar på sig.

– Vi vill verkligen varna för den här personen. Man ska vara vaken och inte släppa in okända personer i sina bostäder, säger Bosse Andersson på Trelleborgspolisen.

Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons