Polisen tog hand om skadad hund

På tisdagen tog polis hand om en hund som enligt flera anmälningar misshandlats av sin ägare. Ägaren, som riskerar djurförbud, har redan överklagat omhändertagandet.
Trelleborg • Publicerad 14 november 2008

Beslutet om att skilja hunden, en riesenschnauzer, från sin ägare togs av miljöförvaltningen på måndagen. Bakom beslutet låg ett flertal anmälningar om att hunden far illa, bland annat genom att ägaren inte åtgärdat en skada på hundens svans, och att den ofta blir slagen med en pinne. Kommunens djurskyddsinspektör Eva Carström sökte den 5 november upp ägaren och hunden och konstaterade då att såret på hundens svans borde åtgärdas av veterinär. I stället hade ägaren trätt på en strumpa som satt fast med en bit tejp.

I samband med omhändertagandet har Eva Carström ansökt om att mannen beläggs med djurförbud. Ägaren har överklagat och menar att han aldrig gjort sin hund illa. Skadan på svansen har skötts om på ett lämpligt sätt, menar ägaren.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.