Annons

Polisen söker vittnen till attentat mot Anderslövsfamilj

Familjen låg och sov när flera okända personer tände eld på bilarna på uppfarten och krossade flera fönsterrutor. Nu söker polisen vittnen till händelsen som inträffade strax efter midnatt i söndags.
Anderslöv • Publicerad 18 april 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Två personbilar blev helt förstörda trots att ägaren snabbt lyckades ta sig ut och släcka de båda brinnande bilarna. Dessutom krossades flera fönsterrutor samt takpannor på villan som ligger i norra delen av Anderslöv.

Polisen rubricerar händelserna som skadegörelse. Något klart motiv har man inte och inte heller några misstänkta gärningsmän. Det ska inte heller ha framförts några hot mot familjen som kan kopplas till händelsen.

Annons

– Familjen låg och sov men hade precis vaknat tillfälligt när de hörde hur det smällde och upptäckte att det brann i bilarna. De såg då tre svartklädda personer lämna platsen, uppger Anders Oxelbrand, förundersökningsledare på Trelleborgspolisen.

Personerna som gav sig iväg ska ha rört sig söderut, i riktning mot torget i Anderslöv.

Redan på natten gjordes en brottsplatsundersökning och man säkrade visst gods för en vidare teknisk undersökning. Några andra vittnen till händelsen har man däremot inte fått kontakt med.

– Vi är jätteintresserade av att få in vittnesuppgifter. Är det någon som sett något så får man gärna höra av sig så att vi kan ställa frågor till vederbörande, säger Anders Oxelbrand.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons