Annons

Polisen söker fortfarande efter Anderslövsrånaren

Den man som i fredags förra veckan rånade Föreningssparbanken i Anderslöv var ännu i går på fri fot. Enligt polisen kom mannen över en större summa pengar vid rånet.
Trelleborg • Publicerad 7 juni 2005
Vid 15-tiden i fredags förra veckan rånades Föreningssparbanken i Anderslöv av den här mannen.Bilden är tagen av bankens övervakningskamera. Bild: Polisen
Vid 15-tiden i fredags förra veckan rånades Föreningssparbanken i Anderslöv av den här mannen.Bilden är tagen av bankens övervakningskamera. Bild: PolisenFoto: 

En ensam man i 20-30-årsåldern rånade vid stängningsdags i fredags Föreningssparbankens kontor i Anderslöv. Gärningsmannen var ännu på måndagseftermiddagen på fri fot. Polisen hade då förhört omkring 15 personer som varit inne på eller i närheten av banken vid tretiden i fredags eftermiddag.

– Vi har också gått igenom och sett filmen från bankens övervakningskamera, säger kriminalkommissarie Michael Mattsson. Vem rånaren är vet polisen ännu inte men enligt Michael Mattsson har man vissa idéer. Trots detta söker polisen nu efter fler vittnen till händelsen och uppslag om vem mannen som fastnat i bankens övervakningskamera är.

Annons

– Vi vill gärna komma till skott så snart som möjligt. Vi söker dem som kan ha gjort iakttagelser före, under och efter rånet eller om man sett någon som sprungit från banken eller i närheten, säger Michael Mattsson. Enligt de förhör som gjorts så väntade rånaren ut de sista kunderna på banken innan han gick fram till kassan och hotade bankkassörskan med ett pistolliknande föremål.

Efter rånet ska mannen enligt vittnen ha sprungit ut från banken och vidare på Järnvägsgatan. Vart han sedan tog vägen vet man inte. Hur mycket pengar rånaren kom över vill polisen inte avslöja.

– Han fick med sig en relativt stor summa pengar. Exakt hur mycket vill jag inte gå ut med, säger Michael Mattsson.

Polisen misstänker att rånaren kan ha befunnit sig i Anderslöv tidigare i förra veckan för att rekognosera inför rånet.

Man är intresserad av en mörkblå bil som synts på torget i Anderslöv under flera eftermiddagar förra veckan.

– Den kom till torget vid lunchtid mellan måndag och fredag, säger Michael Mattsson

Polisen söker också efter en vinröd jeep med svart tak som stått parkerad utanför banken då rånet skedde.

– Vi vill gärna komma i kontakt med ägarna till dessa fordon. Om de har med rånet att göra eller inte vet vi inte förrän vi uteslutit ägarna, säger Michael Mattsson.

Uppgifter till polisen kan lämnas till tipstelefonen. Telefonnumret finns under Det Händer på sidan A11.

Jenny Isaksson

Annons

0410-545 27

jenny.isaksson@allehandasyd.se

Anderslöv
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons