Trelleborg

Polisen söker fler vittnen efter rån mot barnfamilj

Höllviken Artikeln publicerades
Genrebild.
Foto: Bertil Ericson/TT
Genrebild.

Polisen har inte mycket att gå på efter det brutala rån som inträffade mot en barnfamilj i Stora Hammar, norr om Höllviken, i lördags kväll. Man hoppas nu att fler som gjort iakttagelser i området hör av sig.

– I nuläget har vi inget motiv. Familjen som drabbats är helt oförstående till varför de utsattes. Gärningsmännen har tagit en klocka, det är det man känner till i nuläget, säger polisens förundersökningsledare Karl-Magnus Hanson.

Klockan beskriver han som relativt exklusiv men han tycker ändå att det är ett märkligt brott. Tre personer trängde sig under hot och med våld in i villan som ligger i Stora Hammar.

– Brottet som sådant är ovanligt, sedan är det märkligt att det händer strax innan klockan 21 då det mycket väl kan vara folk ute i området, säger han.

Bara en av de tre gärningspersonerna uppges ha varit maskerad. Enligt Karl-Magnus Hanson ska de ha knackat på hos familjen som därmed öppnade dörren för dem.

– Sen kliver de här gärningsmännen in i bostaden, säger Karl-Magnus Hanson.

I huset befann sig en kvinna och en man som båda blev hotade av ett pistolliknande föremål. En av dem trycktes också med våld ner mot golvet. Parets barn befann sig i ett annat rum tillsammans med en kamrat.

– Barnen blev inte direkt utsatta för hot men det är svårt att veta vad de uppfattat av situationen, de är ganska unga, säger Karl-Magnus Hanson.

När gärningsmännen lämnade platsen gav sig mannen i huset iväg efter dem men tappade dem snart ur sikte. De sprang, enligt Karl-Magnus Hanson, iväg till fots men han förmodar att de haft en bil som väntat i närheten.

Polisen har haft kontakt med åtminstone ett vittne som gjort iakttagelser på avstånd. Det finns också uppgifter om att gärningsmännen eventuellt ska ha rört sig åt två olika håll. Men enligt Karl-Magnus Hanson har polisen för övrigt väldigt lite att gå på i utredningen och hoppas därför att fler som rört sig ute i området under lördagskvällen, eller lagt märke till något avvikande, hör av sig till polisen.

– Det finns inga kameror här och vi har väldigt få ledtrådar att gå på men jobbar vidare med det vi har, säger han.

Har det inträffat något liknande någon annanstans i södra Sverige den senaste tiden?

– Inte som jag känner till och det borde jag ha gjort eftersom jag har kontakt med vår underrättelseavdelning, säger Karl-Magnus Hanson.