Annons

Polisen slog till mot ungdomsgäng

Polisen i Trelleborg slog på måndagsmorgonen till mot medlemmar i det ungdomsgäng som misstänks ligga bakom flera brott i Trelleborg den senaste tiden. Framför allt har de härjat på Fagerängen och på Valens köpcentrum.
Trelleborg • Publicerad 9 december 2003

Redan vid midnatt i fredags greps en medlem misstänkt för försök till rån och i går morse greps ytterligare tre. De är alla män i 17-18-årsåldern. Rånförsöken ska ha skett mot jämnåriga Trelleborgsungdomar under november månad. - Det här är ungdomar som vi misstänker har terroriserat andra jämnåriga i stan under en period, säger Michael Mattsson vid Trelleborgspolisen. De ska dock inte ha fått med sig något vid rånen och därför rubriceras det hela bara som försök. En av de anhållna är även misstänkt för övergrepp i rättssak vilket innebär att han har hotat en annan person om denne skulle vända sig till polisen. Ytterligare en är misstänkt för att ha begått minst en stöld. Men polisen ska nu utreda om de fyra kan ha gjort sig skyldiga till flera brott. - Det kommer säkert att bli fler brott men initialt är de anhållna för försök till rån, säger Michael Mattsson. Samtidigt anser polisen att man har klarat upp de rån som tre flickor misstänks ligga bakom. Två flickor i 15-årsåldern har erkänt att de deltagit i bland annat väskryckningen mot en kvinna på Bryggaregatan vid Asargård sent i onsdags kväll. Ytterligare en är misstänkt. Men dessa har enligt polisen ingenting att göra med det gäng som härjar på Fagerängen och som framför allt består av unga män.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons