Annons

Polisen släpper signalement på mannen bakom överfallet i Albäck

Det går trögt i spaningen efter gärningsmannen bakom misshandeln i Albäcksskogen. Nu går polisen ut med kvinnans beskrivning av mannen som anföll henne.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Trelleborg • Publicerad 1 september 2023
Polisen fortsätter att söka efter den man som överfall en kvinna i Albäcksskogen.
Polisen fortsätter att söka efter den man som överfall en kvinna i Albäcksskogen.Foto: Alva Andersdotter

Det var under lördagen den 26 augusti som en kvinna blev överfallen av en okänd man vid klockan 8.30-9.00 på morgonen i Albäcksskogen.

Enligt polisen blev hon misshandlad innan hon lyckades komma loss och fly. Efter att ha tagit sig österut fick hon kontakt med en person som jobbade under lördagsmorgonen och som kunde ringa SOS.

Annons

Polisen har knackat dörr och sökt med både helikopter och hundar. Men sökandet efter gärningsmannen har inte lett till något genombrott. I sociala medier har man gått ut med en förfrågan till allmänheten. Alla tips och eventuella vittnesuppgifter är av intresse.

Hittills har polisen velat undvika att gå ut med signalement på gärningsmannen.

– Det finns alltid en risk för att folk låser sig vid uppgifterna och inte ser något annat, säger förundersökningsledare Stefan Friberg.

Men nu har polisen ändå tagit beslut om att gå ut med kvinnans uppgifter om mannen.

– Detta gör vi för att vi inte fått något genombrott alls, säger han.

Polisen har fått in vissa tips, men behöver fler.

Såhär beskriver kvinnan mannen som attackerade henne i Albäcksskogen under lördagsmorgonen:

En man i 25-årsåldern, det vill säga mellan 20 och 30 år. Han är kraftigt byggd, en stor person som är mellan 185 och 190 centimeter lång.

Huden är ljus, var ej solbränd, och hade bruna ögon. Det finns inga uppgifter om hans hårfärg eller frisyr.

Mannen bar en mörk hoodie som hade långa ärmar, huva och dragkedja. På underkroppen bar han antingen längre shorts eller långbyxor. Inte jeans, men annars finns inga uppgifter om tyg eller färg.

Annons

Mannen sa ingenting under överfallet, så kvinnan kan inte veta vilket språk han talar. Men hon uppfattade honom som svensk, nordisk eller nordeuropeisk.

– Hon tror att han kommer från Sverige eller länderna här omkring, säger Stefan Friberg.

Polisen vill gärna komma i kontakt med medborgare som har sett en man i eller omkring Albäcksskogen, som stämmer in på denna beskrivning.

– Vi är intresserade om man har sett honom under lördagen eller dagarna innan. Han kan mycket väl ha gått omkring i skogen tidigare. Det kan vara så att han brukar vara där och sen händer detta. Men efter misshandeln tror vi inte att han går där.

Sofia Bergström NielsenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons