Annons

Polisen ska stoppa langare

Palmfestivalen är en helg då alkoholen flödar. Polisen arbetar i år särskilt för att stoppa försäljning av sprit till minderåriga.
Trelleborg • Publicerad 24 augusti 2006

Trelleborgspolisen utökar sin styrka. Ungdomsteamet från socialtjänsten, bestående av fyra medarbetare, kommer att finnas i marknadsmyllret, liksom nattvandrare i Trelleborg.

Tillsammans ska de förhindra att minderåriga köper och dricker alkohol.

Annons

– Påträffar vi minderåriga med alkohol beslagtar vi den direkt på plats, säger Lenny Göransson, operativ chef vid Trelleborgspolisen i ett pressmeddelande. Dessutom görs en polisanmälan för att langaren ska kunna lokaliseras.

Polisen tar emot tips om langning. Den som hör av sig kan vara anonym, påminner Lenny Göransson.

Peter Lindén, en av de engagerade i ungdomsteamet, bekräftar att det finns tendenser till tilltagen försäljning av alkohol till minderåriga.

– Vi vill finnas på plats, för ungdomarnas skull. Framför allt kommer vi att synas ute i centrum under både fredag- och lördagskvällen, säger Peter Lindén.

I det pressmeddelande, undertecknat polisen, ungdomsteamet samt nattvandrare i Trelleborg, som sändes ut på torsdagen, framhålls vikten av vuxnas närvaro under Palmfestivalen. "Förse inte din tonåring med alkohol. Det är välkänt att tonåringar som bjuds av sina föräldrar dricker mer", skriver Johanna Miranda Sköld i samma pressutskick.

Där understryks samtidigt att ungdomarna ska kunna känna sig trygga i de vuxnas närvaro.

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons