Annons

Polisen ser samband mellan fickstölder

På tisdagen inträffade tre förslagna fickstölder i Trelleborg, Skurup och Ystad. Tillvägagångssättet vid de tre stölderna var likartat.
Trelleborg • Publicerad 1 augusti 2012
Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX

– Vi håller på att ta fram och titta på bilder från alla övervakningskameror i stan, säger Ann-Christine Sjöbeck, förundersökningsledare vid Trelleborgspolisen.

Vid olika tidpunkter under tisdagen blev tre äldre kvinnor bestulna på de tre orterna. Alla kvinnorna hade blivit kontaktade av tre tjejer som utgav sig för att vara döva. Samtidigt som de tiggde pengar av kvinnorna överröste tjejerna kvinnorna med kramar och pussar. Den äldre kvinnan i Trelleborg som drabbades på Hesekillegatan blev vid tillfället av med 1 600 kronor.

– Vittnesuppgifter och signalement tyder på att det är samma personer som ligger bakom stölderna, säger Ann-Christine Sjöbeck.

INTERNAL INTERNAL
Madeleine Gripsten
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons