Annons

Polisen satsar hårdare mot bostadsinbrott

Ökat engagemang hos poliserna och noggrannare undersökningar av brottsplatser. Det är två av de viktigare beståndsdelarna i polisens satsning för att minska villa- och lägenhetsinbrotten i södra Skåne.
Trelleborg • Publicerad 8 oktober 2009

YSTAD. – Målsättningen är att lagföra fler för bostadsinbrotten och öka tryggheten hos medborgarna, säger Stefan Mårtensson, polisbefäl i Ystad.

Polisområde södra Skåne har sedan september dragit igång ett projekt under i första hand sex månader för att komma till rätta med den våg av bostadsinbrott som vanligen inträffar under höst- och vintermånaderna.

Annons

Ulf Öberg och Stefan Mårtensson har under sex månader uppdraget att förbättra polisens arbete mot bostadsinbrotten.

– Vi kommer att fräscha upp kunskaperna för att kunna göra noggrannare brottsplatsundersökningar, säger Ulf Öberg.

Flera poliser, bland annat brottsplatsundersökare och hundförare, engageras också i projektet. Speciellt utsatta områden ska redan ha fått flygblad utdelade med värdefulla tips för att förebygga brott, tips hur man ska agera om man utsatts samt telefonnummer till de poliser som leder projektet.

– Det är viktigt att man inte rör något innan polisen är på plats. Det händer att man sätter på kaffe och städar i väntan på polisen. Det är inte så bra för oss när vi letar efter spår, säger Ulf Öberg.

Ordningsmakten har ambitionen att alltid besöka de drabbade för att skapa en bättre kontakt med den drabbade allmänheten. Känslan av kränkning för de drabbade brottsoffren är ofta stor och från polisens sidan vill man försöka ta detta på allvar.

Johan Silfversten Bergman
Robert Jönson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons