Annons

Polisen noterade inte misstänkt bil

Tony Månsson är förbannad. Redan i tisdags i förra veckan ringde han polisen på 112 när han hade stoppat tre utländska medborgare vid en villa i Östra Grevie. Men polisen kunde/ville inte skicka någon patrull.
Trelleborg • Publicerad 30 november 2007

- Jag kommer att ta kontakt med honom, säger Teiny Eriksson på Trelleborgspolisen. Man borde ha skickat en bil till platsen.

Tony Månsson har sin bilverkstad vid riksväg 101 och var på väg hem mellan klockan 14 och 15 tisdagen den 20 november.

Annons

- Jag lade märke till bilen, en röd Citroën, redan på 101: an, berättar han. Jag stannade ute på vägen och höll koll på dem i backspegeln. Först körde de in på en tomt på ena sidan vägen och sedan in på en tomt mitt emot.

Han tog med sig en kille från verkstaden och körde bort till infarten. Där ställde han sin bil i vägen för den Litauenregistrerade röda Citroenen. - När vi gick in i trädgården stod de tre och tittade mot huset, fortsätter han. När jag frågade vad de gjorde där svarade de att de "ville ha vatten".

Han frågade då var de kom ifrån och vart de skulle och en av de tre männen svarade på engelska att de kom från Danmark och skulle till Oslo. Tony Månsson ringde polisen och fick beskedet att det inte fanns någon bil i området utan att han fick låta dem köra. Han lämnade då bilmärke, färg och registreringsnummer till den polis han pratade med.

En granne ringde sedan till polisen för att få registreringsnumret, som Tony Månsson inte sparat, för att sätta upp en varningslapp på macken i byn men fick beskedet att inget brott var styrkt och att varken beskrivningen av bilen eller bilnumret noterats.

- Vi ska hålla uppsikt på misstänkta bilar, men när man ringer så noterar inte ens polisen de uppgifter man lämnar, säger han upprört.

Teiny Eriksson, som leder jakten på inbrottstjuvarna på Trelleborgspolisen, kommer nu att ta kontakt med Tony Månsson, men tio dagar senare.

Christer Hansson

0410-545 42

christer.hansson@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons