Annons

Polisen manar till försiktighet

Händelsen på Nils Holgerssons väg rubriceras som försök till stöld utan inbrott. En del liknande fall har anmälts till polisen tidigare i sommar.
Trelleborg • Publicerad 25 juli 2013

På Kung Karls väg skrämdes en potientiell inbrottstjuv bort av en hund som skällde och en man boende på Lingonvägen har anmält att någon vid ett flertal tillfällen klättrat över taket på hans hus och ner på autriumgården.

– Signalementet från Lingonvägen påminner om det som Camilla har gett oss, säger polisens brottsoffersamordnare Karin Hammar.

Annons

– Det är en lång smal och väldigt vig ynglig.

På Lingonvägen slutade det med att inbrottstjuven lyckades ta sig in genom att lyfta av hela altandörren. Stöldgodset blev kontanter som plockades ur mannens plånbok.

Karin Hammar uppmanar både villaägare och de som bor i lägenhet att vara försiktiga.

– Det är viktigt att tänka på att man inte har öppna fönster eller balkongdörrar när man sover även om det är varmt. På samma sätt måste man tänka på att låsa dörren mot gatan om man är i sin trädgård, säger Karin Hammar.

Hon menar att det är svårt att i förväg veta hur man reagerar om någon trots allt lyckas ta sig in i ens hem.

– Man kan prata om det och tro att jag skulle göra si eller så, men man vet inte det förrän det händer en själv, säger Karin Hammar.

Louise Löfgren
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons