Annons

Polisen maktlös mot rosa damer

Poliserna var många, men Pink Ladies gick bäst hem hos juryn. På torsdagen spexade studenterna loss i Söderslättshallen.
Trelleborg • Publicerad 14 juni 2007
Bild:Tomas Nyberg
Bild:Tomas NybergFoto: 

Inget kunde stå i vägen för studenternas glädjeyra under det årliga spexet. Inte ens när evenemanget hotades att ställas in på grund av vatten som hamnat på det dyra mixerbordet. Vätan blev åtgärdad och festen som endast mycket tillfälligt kommit av sig, återupptogs.

Uppvärmningen stod coverbandet StämBandet för, med den före detta deltagaren i Fame Factory, Martin Olsen, i spetsen. Efter ett par sommardängor och andra välbekanta låtar kom så spexet i gång. Konferencieren Malena Björner hade något svårt att göra sig hörd bland de entusiastiska och höggljudda studenterna.

Annons

Polistemat var onekligen det mest populära. Pris för bästa spex gick dock till Pink Ladies, som charmade juryn med ett stycke 50-talsnostalgi i bästa Grease-anda. Indianerna från hotell- och restaurangprogrammet kammade hem priset för bästa utklädnad. Några av kriterierna för priset är att dräkterna ska ha setts i stan, vara likadana samt att det tydligt ska synas vad de föreställer. Få hade försökt sy dräkterna själva och juryn fick ge sig på den bedömningspunkten.

– Buttricks! avslöjar Malin Lindström härkomsten till sin indiandräkt.

Sara Börrefors är naturvetare och uppträdde i heltäckande ninja-dräkt. Hon är nöjd med dagens framförande.

– Vi var väldigt synkade. Men dräkten är hur varm som helst, säger hon efter ett svettigt dansnummer.

Christina Malmberg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons