Annons

Polisen lägger ner utredning om bedrägeri i basketföreningen

Polisen anser inte att det kommer att gå att bevisa vem som är skyldig till att ha förfalskat de revisionsberättelser som lämnats in till kommunen från Trelleborgs basketklubb. Därmed har förundersökningen om bedrägeri och urkundsförfalskning lagts ner.
Trelleborg • Publicerad 2 mars 2023 • Uppdaterad 3 april 2023
Trelleborgs Allehanda kunde avslöja att flera av de handlingar som föreningen Trelleborg basket, eller Pirates som de också kallar sig, var falska. Trelleborgs kommun valde då att göra en polisanmälan.
Trelleborgs Allehanda kunde avslöja att flera av de handlingar som föreningen Trelleborg basket, eller Pirates som de också kallar sig, var falska. Trelleborgs kommun valde då att göra en polisanmälan.Foto: Julia Ericsson

Det var i samband med Trelleborgs Allehandas granskning av Trelleborgs basket som det framkom att de revisionsberättelser och årsmötesprotokoll som föreningen lämnat in till kommunen var falska. Den uppgivna revisorn hade inte gjort någon revision och protokollen från årsmötena var påhittade. Dokumenten hade även undertecknats med olika personers namn utan deras vetskap.

Kommunen valde då att göra en polisanmälan.

Annons

Anmälan rubricerades som bedrägeri och urkundsförfalskning. Polisen startade en utredning och begärde in kompletterande uppgifter samt förhörde tre vittnen. Men efter detta ansåg polisens förundersökningsledare Jessika Jakobsson inte att det skulle gå att komma längre i ärendet. Hon valde därför att lägga ner förundersökningen.

– På de uppgifterna som vi fått går det inte att sätta upp någon som skäligen misstänkt. Vi har förhört tre vittnen i ärendet. De hörda är de som gjort anmälan, säger Jessika Jakobsson.

Varför har man inte förhört de personer från föreningens sida som kan antas vara inblandade i detta?

– Det har inte funnits någon anledning. Vi måste kunna bevisa vem som faktiskt gjort det. Och det har vi bedömt att vi aldrig med säkerhet skulle kunna säga.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons