Annons

Polisen lägger ner utredning av brand på klubblokal

Polisen har nu lagt ner utredningen av branden på Trelleborgs Bouleklubbs lokal i Folkets park i helgen.
Trelleborg • Publicerad 10 juli 2018
Tack vare vittnen kunde elden snabbt släckas.
Tack vare vittnen kunde elden snabbt släckas.Foto: Casper Johansson

Under söndagskvällen satte någon eller några eld på Trelleborgs Bouleklubbs lokal i Folkets park. Branden kunde snabbt släckas, men delar av en vägg måste bytas ut.

Det upprättades tidigt ett polisärende om skadegörelse genom brand, eftersom branden antas uppstått i något annat som stoppats upp vid husväggen. Vittnen har även sett ungdomar lämna platsen i samband med branden.

Annons

Polisen har nu lagt ner utredningen.

– Om vi inte får några vittnesuppgifter från någon som sett någon tända på så blir det väldigt svårt att styrka brott, därför läggs ärendet ner just nu, säger Johanna Hasselquist, förundersökningsledare vid polisen.

Hon tror att man med vidare utredning skulle kunna hitta de misstänkta ungdomarna, men att man inte kan lägga ner de resurserna om det inte går att styrka brottet.

– Om någon sett brottet inträffa får de gärna höra av sig, så återupptar vi utredningen, säger Johanna Hasselquist.

Om ni sett något, kontakta polisen på 114 14.

Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons