Annons

Polisen: "Kvinnojouren behövs"

Polisen välkomnar den nya kvinnojouren. "Allt stöd till de här kvinnorna behövs", säger Ann-Christin Sjöbeck, förundersökningsledare vid polisen i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 14 april 2009

– Vi behöver absolut en egen kvinnojour här, Trelleborg är faktiskt ganska sena med att få det, säger hon.

Antalet anmälningar om kvinnomisshandel har nästan fördubblats i Trelleborgs kommun under de senaste sex åren. Det beror till stor del på att samhällets attityd till våld mot kvinnor har ändrats, menar hon.

Annons

I och med att det finns fler personer som stöttar kvinnor som råkat illa ut, och i och med att polisen är mer uppmärksamma på de signaler som finns vid kvinnomisshandel, så vågar också fler kvinnor anmäla.

Den nya kvinnojouren hoppas hon ska fungera som stöd för utsatta kvinnor så att de orkar medverka i polisens utredningar som ofta är jobbiga med intima frågor.

– Vi ställs ibland inför det här att vi kommer till en plats och kvinnan och barnen inte har någonstans att ta vägen, de vågar inte bo kvar hemma. För även om gärningsmannen grips så lever de med oron för vad som ska hända när han kommer ut igen.

Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons