Annons

Polisen inte närmare dubbelrånare

Trelleborg • Publicerad 1 november 2005
Detta är en av de bilder polisen har från bankens övervakningskamera. Numera har polisen också tillgång till bilder rakt framifrån. Bild: Bankens övervakningskamera
Detta är en av de bilder polisen har från bankens övervakningskamera. Numera har polisen också tillgång till bilder rakt framifrån. Bild: Bankens övervakningskameraFoto: 

Fortfarande en månad efter det senaste rånet är rånaren från Anderslöv och Rydsgård inte identifierad. På torgen i Anderslöv och Rydsgård tittade 270 personer på polisens bilder, men utan resultat.

– Det verkar som ingen känner igen honom, säger kriminalkommissarie Michael Mattsson på polisen i Trelleborg. Och ändå var det 20 procent av befolkningen där som tittade på bilderna.

Annons

Bilderna av rånaren, tagna med bankernas kameror både vid minuten utanför banken och inne på banken i samband med rånen, har visats tre gånger i TV3: s Efterlyst och har gett en del tips men inget avgörande.

– Vi bearbetar metodiskt all tips men får kanske byta till andra arbetsmetoder, säger Michael Mattsson. Kanske ska vi visa bilderna i andra delar av Skåne.

Han vill inte berätta hur mycket pengar rånaren kom över den 3 juni i Anderslöv och den 5 oktober i Rydsgård. Men han är bekymrad över att rånaren har ett vapen. Om det är äkta går inte att avgöra från bilderna men rånaren håller pistolen som om han inte är van vid den.

– Vi tror inte han är yrkeskriminell, säger Michael Mattsson. Det kan vara en person i kris som behöver pengar. Han kanske vill bli tagen eftersom han bär så dålig maskering.

På en av bankens bilder ser man en kund på väg ut som möter rånaren och vänder sig om efter honom. I förhör har den kunden berättat att han frågade sig om rånaren skulle råna banken. Michael Mattsson vädjar också till rånaren att se till att ingen kommer till fysisk skada.

– Det finns en risk att någon kund försöker göra något hjältemodigt.

Christer Hansson

0410-545 42

christer.hansson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons