Polisen har fått tips om skolbranden

Kommunens utlovade belöning på 100000 kronor för användbara tips om skolbranden har resulterat i åtminstone ett tips som polisen ska gå vidare med.
Trelleborg • Publicerad 28 november 2007
Arkivbild: Tomas Nyberg.
Arkivbild: Tomas Nyberg.Foto: 

Polisen har tidigare fått in uppgifter om ett gäng ungdomar som rört sig i Vellinge brandkvällen. Det nya tipset handlar också om ungdomarna. Det gäller att försöka fastställa var de befunnit sig i Vellinge vid olika tidpunkter för att så småningom se om de varit i närheten av skolan ungefär vid den tid som branden bröt ut.

Redan dagen efter branden började polisens arbete med att gå igenom alla uppgifter som kommit in och sortera bort alla de uppgifter som uppenbarligen inte haft anknytning till brandens uppkomst.

Det var sent på kvällen den 16 oktober som larmet om branden på Sundsgymnasiet kom. Först släckte räddningstjänsten en brand i en sopcontainer på ena sidan Tornhuset. Kort därefter kom larmet om nästa brand på skolan. Även den branden hade startat i en sopcontainer, men på andra sidan skolan. Byggnaden var övertänd på några få minuter och räddningstjänsten fick koncentrera sig på att begränsa brandens spridning.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.