Annons

Polisen gjorde själv anmälan

Den polis som misstänks ha slagit en omhändertagen, berusad man i huvudet blev anmäld av den egna stationen. Nu inväntar närpolischefen rättegången och domen.
Trelleborg • Publicerad 24 januari 2014
Foto: 

Mobilfilmen som visar hur den omhändertagne lastbilschauffören blir slagen av polismannen kom in till polisstationen i Trelleborg kort efter händelsen i Trelleborgs hamn den 18 oktober. Då var den bevismaterial i utredningen mot chauffören som senare dömdes för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman.

Som TA skrev i gårvisar filmen att chauffören, som omhändertogs på grund av berusning, biter polisen i benet varpå de två poliserna sätter på honom handfängsel och får ner honom på marken. Sedan svär den misstänkte polisen åt chauffören och slår ner hans huvud i asfalten.

Annons

– Vi gjorde en anmälan efter att filmen kommit hit. I övrigt låter jag åklagaren sköta detta. Det vore fel av mig att uttala mig nu, säger närpolischef Sven-Inge Nilsson.

Den misshandelsmisstänkte polisen jobbar i nuläget kvar på sin vanliga tjänst. Om rättegången leder till en fällande dom kommer Polisens personalansvarsnämnd att ta ställning till ärendet.

– Det kan bli en varning, löneavdrag eller avsked, säger Sven-Inge Nilsson.

I liknande situationer har det även hänt att poliser bytt sin yttre tjänst mot en inre.

– Det avgörs från fall till fall.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons