Annons

Polisen går på friarstråt

- Vad är det sämsta med yrket? - Hur ser era vänner på er nu? För det mesta lyssnade de uppmärksamt, men en del frågor ställdes när polisen informerade om yrket på tisdagskvällen.
Trelleborg • Publicerad 12 mars 2003
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Det var 28 intresserade, varav nio tjejer, som samlats i konferensrummet på polishuset på Algatan. Där mötte de Ewa Westford, rekryteringsansvarig på Polisområde Södra Skåne, Anja Hamrin och Milan Knezovic, nya poliser från Trelleborg respektive Helsingborg. Bakgrunden är att det behövs fler poliser till södra Skåne och ansökningsdagen närmar sig snabbt. Knappt 450 elever totalt kommer att antas till utbildningarna i Solna, Umeå respektive Växjö av de 5 500 till 6 000 som söker vid varje tillfälle. - Vi vill gärna ha sökande med den lokala anknytningen, sade Ewa Westford. Då är chansen betydligt större att de kommer tillbaka hit som färdiga poliser. När hon frågade hur många som alltid velat bli polis var det två tjejer och en kille som räckte upp handen. Ewa Westford stod för den breda beskrivningen av yrket medan Anja Hamrin och Milan Knezovic berättade om antagningen, utbildningen och hur det är att vara ny polis. - Hur ska jag förhålla mig till andra människor, till andra åsikter än mina egna? frågade Ewa Westford retoriskt. När jag har bestämt mig för att jag vill bli polis måste jag tänka igenom mina egna ställningstaganden. Både Anja Hamrin och Milan Knezovic hade råd att ge om ansökan. Naturligtvis kom det in på varför det är att föredra att arbeta som polis i ett område som södra Skåne. - Man får en helt annan bredd i jobbet, sade Anja Hamrin. Vi får lösa alla sorts uppgifter och får en annan erfarenhet.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons