Annons

Polisen efterlyser vittnen till rånförsök av tonårsflicka

Polisen söker nu efter personer som kan ha gjort iakttagelser vid Hedvägen i höjd med Netto på onsdagsmorgonen då en flicka i nedre tonåren uppges ha blivit utsatt för ett rånförsök.
Trelleborg • Publicerad 19 september 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Omkring kvart i åtta på onsdagsmorgonen var flickan på väg från Hallasvängen mot Willys. När hon befann sig på en grusstig i närheten av Netto ska en maskerad person hoppat fram och ställt sig i vägen för henne. Han ska ha bett henne lämna över nycklar, telefon och pengar.

Hon nekade och ska därefter ha känt hur någon tog tag i hennes armar bakifrån medan hon blev slagen med knytnävsslag i ansiktet. Därefter ska hon blivit sparkad på benet innan två personer sprang från platsen.

Annons

– Det borde ha varit mängder med människor som rörde sig där vid den tiden och vi är intresserade av att komma i kontakt med någon som sett något, säger Anders Oxelbrand, förundersökningsledare på polisen i Trelleborg.

Flickan har beskrivit de båda männen som mörkt klädda och cirka i 20-årsåldern. Båda ska ha varit maskerade med vad som beskrivs som svarta skidmasker. Den ena var klädd i svart jacka med blå luvtröja under medan den andre ska ha varit helt klädd i svart.

Anders Oxelbrand tycker att både den valda platsen, tiden och valet av brottsoffer är märklig.

– Det är en väldigt udda plats och tid och konstigt brottsoffer, säger han.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons