Annons

Polisen dubblerar personal under midsommar

Trelleborg • Publicerad 22 juni 2006

Midsommarhelgen är som bekant en av de värsta trafikhelgerna i Sverige. Förenat med en ökad konsumtion av alkohol är det en tuff tid för polisen.

I polisområde södra Skåne jobbar ett 20-tal poliser i yttre tjänst från midsommareftermiddagen fram till lördagmorgon.

Annons

– Vi har planerat så att vi ska vara ungefär dubbelt så många som en normal fredag-lördag, säger Lenny Göransson, operativ chef vid Trelleborgspolisen.

– Men det brukar vara ganska lugnt i Trelleborg. Det är ju ingen större tillfartsort. Folk tar sig mest ut på landsbygden, till Skanör-Falsterbo, till Dalabadet eller andra campingplatser.

– Men midsommarhelgen är helt klart dyster när det gäller antalet trafikoffer, säger han.

Den stora trafikströmningen i länet väntas under torsdagseftermiddagen och kvällen.

Enligt Daniel Stjernfeld, pressekreterare på Vägverket ska man tillsammans med polis sätta upp ett 70-tal fartkameror i Skåne fortlöpande under hela sommaren för att sänka hastigheten på vägarna. Hans råd till trafikanterunder midsommar:

– Kör nykter, bältad och utvilad. Även om man inte har druckit så kan man vara trött efter att ha varit länge på en fest. Risken är att man somnar vid ratten, säger han.

Jessica Bloem Pettersson

0410-545 31

jessica.bloem.pettersson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons