Annons

”Polisen brukar agera snabbt om de får tips”

Samarbetet med polisen fungerar väl. Det menar Lennart Johansson från Föräldraföreningen mot narkotika i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 27 augusti 2013

- Min erfarenhet är att narkotikaspanarna i Trelleborg brukar agera snabbt och visa stor välvilja om de får in tips, säger han.

För många föräldrar är det en chock och plåga att misstänka att en son eller dotter missbrukar narkotika. Lennart Johanssons råd i det läget är att ta med barnet till Föräldraföreningen mot narkotika för provtagning.

Annons

- Då får man svar. Är provet negativt kanske det är en psykisk sjukdom som orsakar ett konstigt beteende. Våra tester är helt anonyma. Vi för inga loggar och anmäler inte till polisen, säger han.

Föräldraföreningen mot narkotika arbetar också mot droger genom föreläsningar. Före sommaren hade föreningen genomfört 22 stycken i Trelleborg.

- Vi kommer att fortsätta med det under hösten. Vårt mål är att hålla öppet fem dagar i veckan. Men då krävs det en annan finansiering. Det jobbar vi också för, säger han.

Hur stor är tillgången på narkotika i Trelleborg?

- Under sommaren har vi haft stängt. Men i Malmö har föreningen gjort väldigt många tester. Det är i och för sig inte nog för att dra slutsatsen att mer narkotika kommer in. Men jag upplever att de om att det finns ganska mycket narkotika i Trelleborg.

Lina Campbell
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons