Annons

Polischef väntar ännu

Beskedet om hur polisens nya organisation ska se ut har kommit. Ännu väntar dock poliserna på Söderslätt på svar om vilka chefstjänster som kommer att försvinna och hur många anställda de ska vara i framtiden.
Trelleborg • Publicerad 22 september 2014
Foto: Mikael Fritzon / TT

– Jag tycker att det är viktigt att vi får många poliser som kan jobba brottsförebyggande, säger Sven-Inge Nilsson, närpolischef på Söderslätt.

Antalet patrullerande poliser samt utredare fördelas utifrån statistik över hur många brott som begås och befolkningssiffror men att avgöra hur många som ska arbeta förebyggande är svårare.

Annons

– Det är sagt att mer än hälften av de anställda ska finns i lokalpolisområdena, så jag väljer att tro på det.

Sven-Inge Nilsson väntar med spänning på vem som ska bli områdeschef för polisområde Söder, där Söderslätt ingår. Likaså tror han att de utredningar som kommer att presenteras framöver kommer bli tongivande för hur verksamheten i Trelleborg ska utformas.

– Alla chefs- och befältjänster ska utlysas, men jag tror att personalen här är ganska trygg. De allra flesta kommer att bli kvar här, jobb ska det nog finnas åt alla, säger Sven-Inge Nilsson.

Louise Löfgren
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons