Annons

Polis skadad vid skjutövning

Den gummimatta som ska dämpa kulan när poliser övar prickskytte var utsliten. Följden blev att kulan exploderade och en polis blev träffad i ansiktet av en metallflisa.
Trelleborg • Publicerad 23 april 2014
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

– Det var en liten flisa som skvätte tillbaka och satte sig i huden på en person. Det blev ett litet sår, säger Jörgen Sjåstad, biträdande närpolischef i polisområde Söderslätt.

Flisan träffade enligt Jörgen Sjåstad nära ögat men eftersom man alltid använder skyddsglasögon vid övningsskjutningarna så var det ingen risk att den skulle ha träffat i ögat.

Annons

Händelsen inträffade den 3 april på en skjutbana i Söderslättshallen där polisen brukar hyra in sig. Efteråt gjordes en inspektion och det var då man kunde konstatera att det var den dämpande gummimattan som var orsaken till att kulan splittrats. Man hittade även fler små flisor på golvet framför måltavlan.

Jörgen Sjåstad upprättade en anmälan om arbetsolycka och anmälde det inträffade till Arbetsmiljöverket.

– Det var ingen som hade tänkt på att detta kunde hända, säger Jörgen Sjåstad.

I fortsättningen ska gummimattan bakom måltavlan alltid kontrolleras ordentligt.

– Inför och efter varje övningstillfälle ska en skjutinspektör inspektera gummimattan, säger Jörgen Sjåstad.

Louise Löfgren
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons