Annons

Polenfärja på Trelleborgsbesök

Unity Lines färja Galileusz besökte Trelleborgs hamn på fredagsförmiddagen. – Det är fråga om ett provanlöp, berättar Leif Borgemark, vd för Trelleborgs hamn.
Trelleborg • Publicerad 10 november 2006
Polsk färja på Trelleborgsbesök. Bild: Claes Nyberg
Polsk färja på Trelleborgsbesök. Bild: Claes NybergFoto: 

Galileusz är byggd 1993 i Holland och är 150 meter lång, 23 meter bred och har ett djupgående på 6 meter. Fartygets har 1850 lastmeter.

Färjan lade till i Nyhamnen i Trelleborg innan den på eftermiddagen fortsatte till Ystad för att även där göra ett provanlöp.

Annons

Något beslut om vilken eller vilka hamnar som Unity Line ska satsa på har ännu inte fattats. För närvarande driver Unity Line trafik mellan Swinoujscie i Polen och Ystad, men man undersöker nu förutsättningarna för att öppna en linje även till Trelleborg.

Lars-Ove Forsberg, svensk representant för Unity Line, säger att ett beslut kan väntas inom en snar framtid.

Enligt vad Trelleborgs Allehanda erfar lutar det åt att Unity Line satsar på både Trelleborg och Ystad till att börja med.

Ett av rederierna bakom Unity Line, Polish steamships, har beställt två nya färjor för leverans 2009 och 2010. De båda färjorna tar ungefär dubbelt så mycket last som de färjor som Unity Line nu kör med. De är för stora för Ystads hamn, som måste bygga ut för att kunna bli svensk hamn för färjorna. Trelleborg kan däremot ta emot dem som hamnen ser ut i dag.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons