Annons

Pojkes frånvaro fall för Skolinspektionen

En grundskoleelev i Trelleborgs kommun har knappt varit i skolan på hela terminen. Pojkens mamma har nu anmält skolan till Skolinspektionen.
Trelleborg • Publicerad 2 november 2010

Elevens frånvaro började i våras, och i början av denna terminen var pojken bara i skolan ett par gånger i veckan. Sedan en dryg månad har han helt uteblivit från skolan.

Pojkens mamma skriver i anmälan att pojken får ångest varje gång han närmar sig skolan och att hon försökt med alla medel att få honom att gå tillbaka. Enligt mamman har skolan inte gjort tillräckligt för att hjälpa henne och pojken, och hon har även haft stora problem att få tag i den ansvariga rektorn.

Annons

Mamman har vid olika tillfällen hämtat sonens skolböcker och försökt undervisa honom själv, men då menar hon att hon blivit motarbetad av skolan.

Skolförvaltningens utvecklingschef Mats Lundqvist vill inte kommentera det enskilda fallet.

– Vid alla sådana här ärenden är det viktigt att vi analyserar vad som har hänt och undersöker ifall vi brustit i våra rutiner. Vi tar det här på allvar, mer kan jag inte säga, säger Mats Lundqvist.

Skolinspektionen vill ha svar från Trelleborgs kommun över hur man hanterat ärendet. Svaret ska vara inne senast den 12 november.

Anna Thulin
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons