Annons

Pojke blev antastad i skolan

En skola i kommunen har anmält att en mellanstadieelev blivit sexuellt trakasserad av sina klasskamrater. Bland annat ska de ha tafsat på honom i duschen.
Trelleborg • Publicerad 7 november 2013

Det var för snart tre veckor sedan som en lärare upptäckte att en pojke höll fast eleven inne i skolan och tog på honom. I ett samtal med pojken kom det fram att det inte var första gången det hände, och att totalt sex elever varit inblandade. Två av klasskamraterna också tagit på honom när de duschat efter gymnastiklektionerna.

– Vi kopplade direkt in vårt elevhälsoteam som består av lärare, kurator, skolsköterska, psykolog och mig själv, säger skolans rektor.

Annons

Personalen har haft upprepade samtal med både eleverna och barnens föräldrar. Skolan har också anmält de två eleverna som misstänks ha gått längst i trakasserierna, både till polisen och de sociala myndigheterna. Ingen av eleverna går kvar i samma klass som den utsatta pojken, men alla går på samma skola.

– Vi måste tänka på den drabbade pojkens bästa. Det är klart att han tycker att detta är jobbigt, men min uppfattning är att vi måste arbeta med det här på skolan. I övrigt avvaktar vi socialens och polisens utredning, säger rektorn.

Enligt pojken har trakasserierna mot honom pågått sedan förra läsåret.

Varför har personalen inte upptäckt detta tidigare?

– Naturligtvis försöker vi att upptäcka allt som händer men här har vi tråkigt nog misslyckats. Det har skett när vi inte har haft uppsikt över det, och pojken har inte signalerat något om detta varken till oss i skolan eller till föräldrarna. Vi har alltid fyra, fem lärare som är ute och vaktar på skolan och innan detta hände tog vi beslutet att börja vakta även på morgonen innan skolan börjar, säger rektorn.

All personal har informerats om det inträffade och frågan kommer att diskuteras vidare på en fortbildningsdag.

Maria Sällberg
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons