Poesi i vårens tecken på Axel Ebbe-hallen

Trelleborg • Publicerad 20 mars 2005
Ingrid Malmqvist inledde lyrikträffen med en dikt av Gustaf Fröding. Linda Åberg och Barbro Waldemarsdotter, till vänster, läste också poesi. BILD: CLAES NYBERG
Ingrid Malmqvist inledde lyrikträffen med en dikt av Gustaf Fröding. Linda Åberg och Barbro Waldemarsdotter, till vänster, läste också poesi. BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Den trofasta publiken, bestående av en handfull personer, lyssnade uppmärksamt när sex lokala poeter läste sina egna alster på Axel Ebbes konsthall på söndagen.

Uppläsningen blandades med dikter av bland andra Gustaf Fröding, Bo Setterlind och Ola Hansson.

Några av texterna hade våren som tema, vilket passade bra eftersom lyrikträffen inföll just på vårdagjämningen.

– Vi vill läsa dikter som en motvikt till mediabruset. Få dem som lyssnar att stressa av och känna sinnesro, poängterade Linda Åberg, strax före evenemanget tog sin början.

Först ut var Ingrid Malmqvist, som inledde uppläsningen med en dikt av Gustaf Fröding, Strövtåg i hembygden.

Därefter fortsatte Elsa Lindborg, Barbro Waldemarsdotter, Linda Åberg, Birgitta Nilsson och Alva Johnsson att deklamera sina respektive bidrag.

Johan Persson

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.