Annons

Plötsligt var hållplatsen borta

Plötsligt var den bara väck. Hållplatsen vid Pensionatsvägen på väg 9 i Skateholm. Skateholmsbon Jane Wikström, som ofta åker med bussen till Ystad, är upprörd.
Trelleborg • Publicerad 21 april 2013
Jane Wikström hade nära till busshållplatsen på väg 9 i Skateholm. När den nu försvunnit kommer hon troligen att ta bilen till Ystad.
Jane Wikström hade nära till busshållplatsen på väg 9 i Skateholm. När den nu försvunnit kommer hon troligen att ta bilen till Ystad.Foto: Tomas Nyberg

– En dag när jag skulle ta bussen så var skyltarna borta. Jag fick vinka till busschauffören, som var snäll och stannade, säger Jane Wikström.

Jane Wikström har affär i Ystad och är en flitig resenär med buss 190. Men nu blir det kanske inga fler bussturer. Den andra busshållplatsen i Skateholm ligger 15 minuters promenad bort.

Annons

– Jag har KOL och svårt att gå längre sträckor. Och på vintern är det ju aldrig skottat så att man kan gå till hållplatsen, säger hon.

Jane Wikström är upprörd över att hon och andra resenärer inte fått någon information om att hållplatsen är indragen. Enligt henne visste busschaufförerna heller ingenting, och när hon ringde till Skånetrafiken lovade någon att återkomma men gjorde det aldrig.

– Jag tycker det är jättedåligt att de inte informerar. När de gör reklam för rabattkort så kan de informera hur mycket som helst, säger Jane Wikström.

Mikael Thylander är projektledare för infrastruktur på Skånetrafiken. Han menar att beslutet att ta bort hållplatsen tagits gemensamt av Trafikverket och Skånetrafiken. Anledningen är den nya cykelbanan längs väg 9 som gör att man antingen måste bygga om hållplatser, eller ta bort dem. Och i fallet med Pensionatsvägen i Skateholm så valde man det senare, eftersom antalet resenärer är lågt.

– Vi vill ha en trafiksäker miljö för våra resenärer. Men eftersom det inte är så många som kliver på vid den hållplatsen så är det inte försvarbart att satsa en massa pengar på att bygga om den, säger Mikael Thylander.

Sanna Wahanta
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons