Annons

Plåtmekano vill bygga ut rejält

Legotillverkaren Plåtmekano i Trelleborg planerar att bygga ut rejält.
Trelleborg • Publicerad 31 mars 2005

– Det kan även bli fråga om att nyanställa folk. Hur många kan jag inte säga i dagsläget, men vi kommer att behöva mer folk, säger Kenneth Modig på Plåtmekano.

I går lämnade Plåtmekano in en ansökan om bygglov för en ganska omfattande utbyggnad av företagets lokaler på Verkstadsgatan norr om Hedvägen i Trelleborg.

Annons

Det handlar om en utbyggnad på 826 och 95 kvadratmeter för industriändamål samt en utbyggnad med 185 kvadratmeter för kontor.

– Vi behöver mer plats, förklarar Kenneth Modig. Dels behöver vi utrymme för tillverkningen, dels för större lagerutrymmen.

Plåtmekano har redan drygt 2000 kvadratmeter byggnad på sin drygt 5000 kvadratmeter stora tomt på Verkstadsgatan.

– Vi har haft god ingång på order den sneaste tiden och behöver mer utrymme, förklarar Kenneth Modig. Hur många vi kommer att behöva nyanställa vet jag inte i dag, men vi behöver mer folk – och dessutom är det en del medarbetare som närmar sig pensionsåldern.

Kenneth Modig säger att företaget går bra. Plåtmekano är inriktad på legotillverkning åt verkstadsindustrin.

– Vi har flera stora kunder, bland annat Metso här i Trelleborg, berättar han. En annan stor kund är Atlet i Mölnlycke som tillverkar truckar. Till dem går det leveranser hela tiden.

I dagsläget har Plåtmekano 24 anställda.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons