Plask med PRO på vattengympa

Pigga pensionärsdamer har nu i höst börjat med vattengympa i PRO: s regi på badhuset i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 21 oktober 2005

Trelleborgs badhus fredag förmiddag. I ett hörn av den nya bassängen lattjar några ungdomar, men i andra ändan pågår helt andra aktiviteter.

Skön musik strömmar ut från bandspelaren och i bassängen kämpar ett gäng glada pensionärsdamer med armar uppåt sträck och andra gymnastikrörelser.

– Vi är 32 stycken, berättar Gun Wihlborg som leder vattengympan, som arrangeras av PRO i Trelleborg. Det är varmt att vara tvungen att stå uppe på bassängkanten och visa rörelserna.

Gun Wihlborg skulle helst själv också vara med i bassängen, men det fungerar inte att leda gympan i vattnet.

Vattengympan är en ny aktivitet för PRO och gruppen har redan hunnit träna fem gånger i höst. Sammanlagt blir det 14 träningstillfällen under hösten.

– Vi gympar på fredagarna, berättar Gun Wihlborg.

I gruppen finns inte en enda man.

– Men när karlarna får se det här kanske de blir pigga på att vara med? En bassäng full av damer borde väl locka, säger Gun Wihlborg med ett skratt.

Vattengympan pågår i cirka 40 minuter och har blivit en succé.

– Det är väldigt uppskattat, säger Gun Wihlborg.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.