Annons

Planerna på ishus i hamnarna frostas av

Nu ansöker Trelleborgs kommun på nytt om bidrag för att bygga fryshus i hamnarna Skåre, Gislöv och Smygehamn.
Trelleborg • Publicerad 20 november 2007

Tidigare i höstas verkade det som om planerna på fryshus och andra förbättringar i hamnarna skulle läggas på is.

Men nu tinas planerna alltså upp igen.

Annons

– Tidigare var det problem med att man inte fick några entreprenörer att lämna anbud, säger kommundirektören i Trelleborg Rutger Persson.

– Men som jag har förstått det så har man nu fått tag i folk som vill bygga.

Trelleborgs kommun fick besked om att Fiskeriverket tänkte bevilja EU-bidrag med 3,4 miljoner kronor för utbyggnaden av hamnarna i november 2006.

Kommunen själv skulle investera cirka fyra miljoner kronor för utbyggnaden. Det handlade om tre fryshus, ett i Skåre, ett i Gislöv och ett i Smygehamn. Dessutom skulle kommunen satsa på bättre kajer, belysningar och parkeringar i de tre hamnarna. Beslutet om att satsa pengarna togs av kommunfullmäktige och allt såg ut att vara klart för utbyggnaden.

När planerna på fryshusen kom ut blev det dock en del protester och diskussioner om placeringarna. Och när kommunen nu på sensommaren gick ut med förfrågan om anbud var det ingen byggfirma som nappade på uppdraget att bygga de tre fryshusen.

Eftersom bidragspengarna måste användas före mars 2008 såg det inte ut som om utbyggnaden skulle bli av och 20 september i år tvingades kommunen därför återkalla sin ansökan om stöd för utbyggnaden.

Men nu tar kommunen alltså nya tag och ansöker på nytt om bidragen.

Länsstyrelsen bekräftar i ett brev att ansökan har kommit in, men poängterar att det inte finns någon garanti för att bidragen ska betalas ut denna gång.

Lasse Bryggare

0410-545 71

Annons

lasse.bryggare

@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons