Annons

Planering på gång för 500 nya bostäder

Kommunstyrelsen i Trelleborg säger ja till planera att bygga ut Stavstensudde med ytterligare 500 bostäder.
Trelleborg • Publicerad 1 juni 2007

Det är kommunen, fastighetsägare och byggföretag som tecknar avsiktsförklaringar för att gå vidare med planeringen av vidare utbyggnad på Stavstensudde.

Det handlar om två olika etapper som nu börjar planeras.

Annons

I det ena fallet handlar det om mark som delvis ägs av kommunen, delvis av en privat fastighetsägare, som tillsammans planerar för utbyggnaden med byggföretaget NCC. Sammanlagt handlar det om 200 nya bostäder på den delen. I det andra fallet är det Dagon education AB som kommit överens med fastighetsägaren om överlåtelse av mark och avsiktsförklaringen tecknas mellan Dagon och kommunen. I det fallet handlar det om 300 nya bostäder.

Efter ett förslag från oppositionsrådet Catherine Persson för kommunstyrelsen också fram att den nya utbyggnaden bör satsa på fler bostadsformer än bara småhus. – Det kan handla om flerfamiljshus i två eller tre våningar, bostadsrätter och hyreshus, säger kommunalrådet Ulf Bingsgård (m). Vi vill inte att det ska bli ett område med bara villor.

Det område som nu är aktuellt för utbyggnad ligger väster om Kurland bort till Skansagården och söder om Maglarps nya kyrka.

Färdiga detaljplaner för utbyggnaderna beräknas vara klara våren 2008. Exploateringen kan vara genomförd inom två till tre år. När kommunen ska teckna exploateringsavtal, i samband med att detaljplanerna ska antas, så blir det en diskussion om kostnaderna. Förutom de sedvanliga kostnaderna för bland annat infrastruktur och eventuella arkeologiska undersökningar handlar det även om kostnaderna en eventuell flytt av skjutbanorna.

Det kan bli aktuellt i samband med de nu planerade utbyggnaderna, som hamnar nära skjutbanorna i Maglarp.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons