Annons

Planering igång för nya bostäder

Planeringen för ett nytt bostadsområde på Stavstensudde kan nu vara på väg att ta fart. Skanska har lämnat in en begäran till byggnadsnämnden om att detaljplanelägga jordbruksområdet från den rivna Maglarps kyrka i norr och ända ner till väg 511 i höjd med Skåres östra hörn.
Trelleborg • Publicerad 13 augusti 2008

- Vi vill samarbeta med Trelleborgs kommun för att utveckla området, men hur utformningen blir är för tidigt att säga, säger Olof Pauli på Skanska mark och exploatering.

TA berättade i februari att planerna på en golfbana hade gått i stöpet och att fastighetsägaren Göran Brynell i stället var på väg att sälja en del av marken till Skanska. Försäljningen är nu helt i hamn och Skanska har börjat planera för området som de ser som mycket intressant.

- Vi har väldigt goda erfarenheter av Stavstensudde efter etapp ett som var färdig till boutställningen. Dessutom händer det mycket i Trelleborg, det skapas både arbetstillfällen och boendemöjligheter. Och så ligger det fantastiskt vackert, säger Olof Pauli.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons