Annons

Planer på ny sportbar på Södan

Serveringen på Söderslättshallen behöver hottas upp. Nu ser sig nämndspolitikerna om efter entreprenörer som vill driva restaurang där.
Trelleborg • Publicerad 23 september 2009

TRELLEBORG. Fritidschef Kenth Sjövall ser framför sig en sportbar i stil med Glorias eller O´Learys.

– Det behöver lyftas upp ordentligt, utbudet är för litet som det är idag, säger han.

Annons

Det är Kenth Sjövall som kläckt idén och i tisdags beslutade en enig fritidsnämnd att uppdraget att driva servering på Söderslättshallen ska läggas ut på entreprenad. Kenth Sjövall ska ta fram underlag för en framtida upphandling och formulera vilka krav kommunen ställer på en framtida restaurangidkare.

Bildskärmar där gästerna kan se på sport, kanske en pizzaugn och riktig, lagad mat, ingår i hans framtidsvision. Det ska bli en naturlig samlingsplats före och efter träning, idrottsklubbarna ska också kunna ha sina vipträffar där, fortsätter han.

– Jag tror det kan vara intressant för de närboende att kunna gå hit, under förutsättning att det blir en proper mysig miljö. Sen kan man ha catering också, så att folk kan hämta med sig mat.

Även Mats-Åke Svensson (KD), ordförande i fritidsnämnden, är entusiastisk. Serveringen har sett likadan ut sedan hallen byggdes i mitten av 1970-talet och behöver anpassas till 2000-talet, tycker han.

Kan det bära sig att driva restaurang i Söderslättshallen?

– Ja, absolut, om man tittar på de norra delarna av Trelleborg så finns det inte mycket där. Man kan tänka sig en pizzeria, eller att klubbarna skulle kunna hyra restaurangdelen inför en match. Om man tittar på andra idrottsanläggningar idag så är restaurang - och servicebiten väldigt viktig.

Till årsskiftet tror Mats-Åke Svensson att det kan bli dags för upphandling.

Idag drivs Södans grill och kiosk av Kole Mitkovski. Han har haft hand om serveringen sedan sommaren år 2000 och nästa sommar går hans arrende ut. Han är tveksam till om han vill vara med i anbudstävlingen om att få driva serveringen i framtiden.

– Nej, det beror på kostnader och allt. Som det ser ut idag finns det ingen lönsamhet.

Johan Silfversten Bergman
Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons