Annons

Planer på boende i centrum

Leila Zinai från Malmö vill bygga om ett gatuhus vid Algatan till boende för ungdomar. I ett brev till stadsbyggnadskontoret söker hon bygglov för ombyggnaden.
Trelleborg • Publicerad 3 februari 2012
Leila Zinai från Malmö söker bygglov för att bygga om Algatan 66 till hem för vård och boende för sex ungdomar.
Leila Zinai från Malmö söker bygglov för att bygga om Algatan 66 till hem för vård och boende för sex ungdomar.Foto: 

– Jag arbetar som samtalsterapeut och har lång erfarenhet av socialt arbete, säger Leila Zinai.

Meningen är att det ska bli ett hem för vård eller boende. Huset ska enligt planerna rymma sex ungdomar i åldrarna 16 till 21 år. Inriktningen ska vara på skola och praktik och en meningsfylld fritid.

Annons

Enligt ansökan om bygglov ska boendet vara bemannat med personal dygnet runt. Boendet är inte till för ungdomar som är aktiva i missbruk eller kriminalitet, utan för sådana som har behov av en trygg boendemiljö. Meningen är också att de ska få en chans att fullfölja sina studier med hjälp av professionella vuxna.

– Skolan är ju oerhört viktig. Att man har utbildning gör ju all skillnad, menar Leila Zinai.

Ombyggnaden av huset skulle innebära att det blir tre nya sovrum på ovanvåningen och skapa ett funktionellt kök. Dessutom ska trappan och alla våtrymmen invändigt renoveras.

– Det kan vara bra med ett boende inne i staden, så att ungdomarna kan gå kvar i sin gamla skola, säger Leila Zinai.

I sin ansökan om bygglov skriver Leila Zinai också att hon självklart tänker söka tillstånd från Socialstyrelsen för boendet.

Huset på Algatan 66 har tidigare bland annat rymt en lokal för dataspel, redaktion för Skånska dagbladet och en inredningsbutik.

Anna Thulin
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons