Annons

Planer på 100 nya villor

Skegrie kan komma att växa rejält om byggplanerna, som omfattar mellan 70 och 100 nya enbostadshus, strax sydväst om bykärnan realiseras.
Trelleborg • Publicerad 27 augusti 2008
På åkermark, strax söder om samhället, öster om Albäcksån, och strax norr om Tegelbruksgården kan 70-100 enbostadshus komma att byggas. Arkivbild: Tomas Nyberg
På åkermark, strax söder om samhället, öster om Albäcksån, och strax norr om Tegelbruksgården kan 70-100 enbostadshus komma att byggas. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

Expansionen innebär att antalet hus i samhället växer med en tredjedel.

Vid sitt senaste sammanträde i onsdags hade byggnadsnämnden uppe ärendet som gäller det nya bostadsområdet. Nu väntar ett programsamråd för områdets detaljplan. Det innebär att boende i närheten och övrig allmänhet kan komma med synpunkter på det tilltänkta bostadsområdet. Villorna som planeras ska byggas på åkermark, belägen strax söder om samhället, öster om Albäcksån, och strax norr om Tegelbruksgården. Eftersom planerna ännu är i sin linda finns ingen konkret uppgift om hur många hus som kan tillåtas byggas. Det blir en senare fråga för byggnadsnämnden:

- Det rör sig om två alternativ: antingen cirka 70 hus eller det alternativ där det är tätare mellan byggnaderna med cirka 100 hus, säger stadsbyggnadschefen Stefan Ferm.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Johan Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons