Annons

Planer kräver extra miljoner

Tekniska nämnden menar att man behöver 4,5 miljoner kronor extra för år 2011. Budgetramen skulle då hamna på nästan 69 miljoner kronor.
Trelleborg • Publicerad 22 april 2010
Arbetet med budgeten för 2011 och flerårsplanen fram till 2013 beskrivs de stora planerna som är på gång i Trelleborg. Det handlar om utbyggnaden av E 6 och pågatågsanslutning. I egen regi är det Västra ringvägens förlängning norrut och Hedvägens förlängning till Maglarpsrondellen. Det gör också att tekniska nämndens kostnader ökar.
Arbetet med budgeten för 2011 och flerårsplanen fram till 2013 beskrivs de stora planerna som är på gång i Trelleborg. Det handlar om utbyggnaden av E 6 och pågatågsanslutning. I egen regi är det Västra ringvägens förlängning norrut och Hedvägens förlängning till Maglarpsrondellen. Det gör också att tekniska nämndens kostnader ökar.Foto: colourbox.com

– Vi känner stor entusiasm och framtidstro, säger Martin Nilsson, teknisk chef i Trelleborg. Det händer otroligt mycket i Trelleborg just nu.

I arbetet med budgeten för 2011 och flerårsplanen fram till 2013 beskrivs de stora planerna som är på gång i Trelleborg. Det handlar om utbyggnaden av E 6 och pågatågsanslutning. I egen regi är det Västra ringvägens förlängning norrut och Hedvägens förlängning till Maglarpsrondellen. Utbyggnader i Västervång och i Maglarps strand är aktuella liksom nya företagsetablering i både västra och östra Trelleborg.

Annons

Men det innebär också ökade kostnader för tekniska nämnden.

– Det innebär bland annat att vi måste ha mer personella resurser, menar Martin Nilsson.

I budgetförslaget pekar tekniska nämnden ut några mål för att förbättra trafiksäkerheten och göra utemiljön mer attraktiv. Det handlar om fem trafiksäkerhetsåtgärder per år, framför allt att göra korsningar mellan gator och gång- och cykelvägar säkrare. Utemiljön ska förbättras genom att tre lekplatser byggs om och förbättras varje år.

När det gäller de verksamheter som finansieras via taxor har tekniska nämnden målet att byta eller bygga om fyra nätstationer per år och att investera i nya ledningar på 1,1 kilometer per år. Dessutom ska man samla in 600 ton matavfall per år.

En av de större investeringarna som planeras under de närmaste åren är utbyggnaden av elnätet till Trelleborgs hamn för att göra det möjligt att elansluta fartyg vid kaj. Kostnaden beräknas till fem miljoner kronor, som blir hamnens anslutningsavgift.

När nämnden skulle fatta beslut om budgetförslaget yrkade den förre folkpartisten Bertil Larsson att projektet Yttre ringväg, där man vill avsätta fem miljoner kronor för förstudier per år, skulle slopas. I omröstningen fick Bertil Larsson dock bara stöd av Miljöpartiet, så projektet finns med i tekniska nämndens förslag till budget och flerårsplan.

Martin Strandberg
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons