Annons

Plan: ombyggnad innan 2014

Att bygga om Vångavallen är ett bättre alternativ än att bygga en helt ny arena. Det menar Mats-Åke Svensson (KD), ordförande i fritidsnämnden. Och det finns företag som är villiga att ställa upp och delfinansiera projektet som beräknas kosta minst 100 miljoner kronor.
Trelleborg • Publicerad 10 mars 2010

TRELLEBORG. – Det är inga småpengar och inget som kommunen kan ta själv. Det kräver en hel del investeringar från många företag, och det finns de som är intresserade, säger Mats-Åke Svensson.

Samtidigt som utredningen om en försäljning av Vångavallen är ute på remiss håller fritidsnämndens på med en egen utredning om var det ska spelas allsvensk fotboll i Trelleborg i framtiden. Huvudspåret just nu är att rusta upp Vångavallen, snarare än att bygga en ny arena.

Annons

– Jag var för tanken med en ny arena med köpcentrum tidigare, men jag är inte lika övertygad längre. Jag tror att en ombyggnad av Vångavallen är en mer framkomlig väg, både ekonomiskt och politiskt, säger Mats-Åke Svensson.

Svensson menar att en ombyggnad av Vångavallen inte är lika komplicerad som på många andra arenor, exempelvis Malmö stadion. Vångavallen är redan en utpräglad fotbollsarena och har fyra fristående sidor som går att bygga om under säsongen.

Mats-Åke Svensson är också tveksam till att det går att få politisk enighet om en ny arena. När NCC ville bygga köpcentrum och arena åt Trelleborgs FF mellan Maglarpsrondellen och Hedvägens förlängning sköts planerna i sank av Socialdemokraterna och SPI.

– Jag tror det är lättare att få politisk acceptans kring att bygga om Vångavallen, säger Mats-Åke Svensson.

Per-Anders Abrahamsson, ordförande i TFF, är inne på samma linje. Han menar att kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) leder en bräcklig allians som har svårt att bestämma sig för en riktning i frågan. Och det är frustrerande.

– Det är som att trampa i kvicksand, allt hänger i luften. Vi behöver en lösning snart, säger Abrahamsson, som är orolig över att frågan drar ut på tiden. 2014 måste föreningen spela på en arena som motsvarar de nya kraven från Svenska Fotbollförbundet.

– Visst finns det en oro för att vi måste spela våra matcher i en annan stad 2014. Något måste hända i år, annars riskerar vi att bli hemlösa, säger han.

Martin Strandberg
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons