Annons

Plan för köksrenoveringar på gång

Vannhögsskolan är först ut. Alla kök i kommunen kräver någon form av renovering.
Trelleborg • Publicerad 16 juni 2011

I tisdags antog servicenämnden den nya kostpolicyn. Nämndsordförande Gunnar Grafström (M) är nöjd.

– Det är en genomarbetad policy. Särskilt bra tycker jag det är att man tagit upp hur viktigt det är att våra äldre på boenden får näringsriktig mat, säger han.

Annons

I policyn står bland annat att nattfastan inte ska vara längre än elva timmar. I första hand ska så kallad allmän kost för sjuka erbjudas alla. Det betyder tre huvudmåltider samt minst tre mellanmål per dag. Dessert ska serveras varje dag.

Denna policy gäller endast äldre som bor på särskilda boenden. Maten som delas ut inom hemtjänsten ansvarar socialtjänsten för och kommer från Sala.

Som en följd av kostpolicyn har serviceförvaltningen börjat titta på renoveringar av kök inom skolan, förskolan och omsorgen.

– Vi håller på att utarbeta en plan för i vilken ordning vi ska renovera köken. Nästan alla har något som måste åtgärdas, säger serviceförvaltningens chef Krister Clerselius.

Först ut är Vannhögsskolan som kommer att få ett helt nytt kök. Någon gång i 2012 väntas köket vara klart.

Fanny Johansson
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons