Annons

Plan får kritik för små kartor

Länsstyrelsen menar att programmet för ny detaljplan för Smygehuk är bra, men att kartorna över riksintressena är för små och svårlästa.
Trelleborg • Publicerad 16 juni 2008

Syftet med planen är att göra det möjligt med en utbyggnad för turismen, bland annat med en ny campingplats. Länsstyrelsen anser att planen är allsidig och överskådlig, men har en del synpunkter på ett par punkter. Förutom kartorna över riksintressena menar länsstyrelsen att frågan om framtida klimatförändringar och riskerna för en stigande havsnivå bör arbetas in i planen. Utfarterna vid väg 9 bör göras tydligare och säkrare samt gång- och cykelvägar bör övervägas, menar länsstyrelsen också. "Bland annat ur ett barnperspektiv" skriver länsstyrelsen.

När det gäller fornlämningar anser länsstyrelsen att det bör framgå av detaljplanen vilket område som är avgränsat som fornlämningsområde. Förutom lagen om kultur minnen gäller strandskyddsbestämmelser inom det aktuella området, påpekar länsstyrelsen.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons