Pitbull bet sig fast i hundvakt

(Uppdaterad 07.29) En 19-årig kvinna fick föras med ambulans till sjukhus efter att blivit biten av en hund på Corftiz-Beck-Friisgatan i Trelleborg vid 22-tiden på onsdagskvällen.
Trelleborg • Publicerad 25 februari 2009

19-åringen satt hundvakt och beordrade hunden att sitta när någonting plötsligt hände.

- Då fick hunden spel och hoppade upp och bet sig fast i armen på henne, säger Stellan Andersson, inre befäl vid polisen i Ystad.

Med hunden hängande i armen lyckades den unga kvinnan slå larm till 112 och kunde på så vis få hjälp att "bända loss" hunden, enligt Andersson.

- Hon blev ju rejält biten i armen vilket föranlett att jag tagit beslut om att den här hunden ska omhändertas. Sedan kopplar vi naturligtvis in veterinär på det här för att ta reda på om det är något fel på hunden, säger Andersson.Kvinnan blev omplåstrad på sjukhuset och fick därefter åka hem.

I väntan på veterinärens undersökning, som Andersson hoppas ska kunna ske redan under torsdagen, tas hunden om hand på ett hundpensionat.

TT / TA
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.