Annons

Pirater fick barnen att tjuta

Ettåringen Tuva Andersson sitter i sin vagn och följer med varje rörelse Katta Pirat gör på scenen. När en sång är slut klappar hon i händerna. Hon är antagligen yngst i publiken men ändå en av de mest entusiastiska.
Trelleborg • Publicerad 19 april 2011
Thea Lüpke Premate, 4 år, går tillsammans med lillebror och mamma. Hon gillar när Sjörövarmange sjunger som en bebis på slutet.
Thea Lüpke Premate, 4 år, går tillsammans med lillebror och mamma. Hon gillar när Sjörövarmange sjunger som en bebis på slutet.Foto: 
Katta Pirat och Sjörövarmange roade barnen i Parken på tisdagen.
Katta Pirat och Sjörövarmange roade barnen i Parken på tisdagen.Foto: 
Ida Katonas Nyberg, 6 år, tycker att det är roligt att gå på teater eftersom Katta Pirat sjunger så fint.
Ida Katonas Nyberg, 6 år, tycker att det är roligt att gå på teater eftersom Katta Pirat sjunger så fint.Foto: 
Viktoria Palm Rebesz, 5 år, har innan föreställningen stora förväntningar eftersom hon har sett Sjörövarmange och Katta Pirat förut. Hon har klätt ut sig och fått hjälp av mamma.
Viktoria Palm Rebesz, 5 år, har innan föreställningen stora förväntningar eftersom hon har sett Sjörövarmange och Katta Pirat förut. Hon har klätt ut sig och fått hjälp av mamma.Foto: 

Hon har dock inga maskeradkläder. Maskeraden lämnar hon över till de äldre barnen. Många är klädda som sjörövare och några till Pippi Långstrump. Alla passar lika bra när man ska ge sig ut till sjöss.

Men först har Katta Pirat något att berätta – hon kan inte simma!

– Då måste vi lära dig det genast, säger Sjörövarmange och så kör de en snabb simlektion på scenen och bland publiken. Sen bär det i väg. Båten gungar och alla håller på att trilla omkull. Som tur är klarar sig alla sjörövare till slut.

David Hylander
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons