Annons

Pingstkyrkan firar 25-årsjubileum

Det är 25 år sedan pingstförsamlingen Elim flyttade in i den då nybyggda kyrkan vid Engelbrektsgatan.
Trelleborg • Publicerad 27 november 2007
Sedan 2002 har Joakim Freiman varit pastor i Trelleborg
Sedan 2002 har Joakim Freiman varit pastor i TrelleborgFoto: 
Joakim Freiman berättar om Malmögruppen Gospel Company som gästar Trelleborg på lördag med början klockan 16. BILD: CLAES NYBERG
Joakim Freiman berättar om Malmögruppen Gospel Company som gästar Trelleborg på lördag med början klockan 16. BILD: CLAES NYBERGFoto: 

– Vårt 25-årsjubileum ska förstås firas. Nu på lördag eftermiddag blir det konsert med Gospel Company. Och på söndag, efter Gudstjänsten, har vi festmiddag , berättar församlingens pastor Joakim Freiman, som har arbetat i församlingen sedan 2002.

Fortfarande finns det många i Trelleborg som minns när församlingens i princip nybyggda kyrka eldhärjades.

Annons

Den brann ned till grunden. i slutet av april 1982.

Elim-församlingen tog nya tag och såg till att kyrkan byggdes upp på nytt.

Invigningen ägde rum lagom till första advent samma år. Bygget av Elims lokaler vid Engelbrekstgatan kunde, förutom med stor hjälp av medlemmarnas ekonomiska stöd, och därtill försäljningen av fastigheten på Valldammsgatan, finansieras av ett arv; En man som besökt stan i sin ungdom, och som emigrerat till USA, återkom till Trelleborg på sin ålders höst.

Han kände sig så väl mottagen av församlingen att han testamenterade cirka 800 000 kronor till Elim.

Pastor Joakim Freiman ser nu fram emot helgens jubileum:

– Det ska bli härligt! Det blir ungefär ett 100-tal besökare. Kykan fylls av sång och musik när vi har gospelkonserten på lördag.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons