Annons

Pilevallskolan vidare till riksfinal – igen

För tredje året i rad har Pilevallskolan kvalificerat sig för riksfinal i Schackfyran.
Trelleborg • Publicerad 15 april 2012
Foto: Jessica Gow / SCANPIX

I lördagens regionfinal kom skolan tvåa bland 39 skånska skolor.

– Vi låg bra med hela tiden och var bland de fem bästa under hela dagen. I sista omgången vann vi 13 matcher och gick upp på en andraplats, berättar Alex Nikolaidis, processledare på Pilevallskolan.

Annons

Skolans fyror reste till Lund med 24 elever vilket motsvarar samtliga i klassen.

– 100 procents närvaro på en dag som inte är skoldag, det är riktigt stort, säger Alex Nikolaidis, som var lika glad över elevernas engagemang som över framgången i tävlingen.

Den 2 juni åker Pilevallseleverna upp till Västerås för att delta i finalen. Där har de sällskap av fem andra skånska skolor, bland andra Stora Hammars skola från Höllviken vars klass 4a vann hela regionfinalen.

Serresjöskolan, klass 4ab, blev näst bästa Trelleborgsskola med en 13:e plats i regionfinalen. Klass 4a på Anderslövs skola kom på 14:e plats medan klass 4b på Anderslövs skola delade plats 24 med Kattebäckskolans fyror.

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons